De Vinootschap ontwikkelde en verzorgt een cursus in 5 bijeenkomsten

"De grote Médocs"

Deze cursus is geheel opnieuw ingericht; de webpagina over deze cursus wordt overeenkomstig aangepast.

Algemeen
Deze cursus besteedt aandacht aan de wijnen, de druiven, de assemblages en de vinificatie uit de appellations, Margaux, Pauillac, Saint-Éstèphe, Saint-Julien, Listrac, Moulis, Haut-Médoc en Médoc.
Natuurlijk komen de grote bekende châteaux aan de orde en ook de fameuze classificatie van 1855. Maar naast de Cru Bourgeois wordt ook aandacht besteedt aan onbekende huizen.

Elke lesavond wordt systematisch aandacht besteed aan:

Programma (globaal en onder voorbehoud)
Per cursusbijeenkomst zal, aan de hand van ca. 8 onderscheidende en dikwijls vooraanstaande tot beroemde wijnen, een deugdelijke kennismaking plaatsvinden met alle bekende, grote en kleine appellations.
Het gaat in deze cursus om rode wijnen, rosé (beperkt), droge witte wijnen en zoete witte wijnen.

De verdeling over de 5 cursusbijeenkomsten is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen)

 1. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Margaux'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Brane-Canteanc, Palmer, Kirwan, Angludet, Dauzac, Giscours, Du Tertre etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec en petit verdot, naar de bodemsoorten, etc.
 2. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Pauillac'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Bellegrave, Clerc-Milon, Grand Puy-Ducasse, Haut-Bages Libéral, Latour, Lynch-Moussas, Pichon-Longueville Comtesse de Lalande, etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot, naar de bodemsoorten, etc.
 3. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Saint-Juliën'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Beychevelle, Glana, Gloria, Langoa-Barton, Léoville-Poyferré, Talbot etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec en petit verdot, naar de bodemsoorten, etc.
 4. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Saint-Éstèphe' en ‘Listrac’. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Maucaillou, Reverdi, Mayne-Lalande, Fourcas-Hosten, Beau-Site, Bel-Air, Calon-Segur, Cos d’Estournel, Lafon-Rochet, Marbuzet, Pez etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec en petit verdot, naar de bodemsoorten, etc.
 5. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Haut-Médoc' en ‘Médoc’. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Beaumont, Bernadotte, Camensac, Cantemerle, Carcanieux, Citran, La Tour de By, Nouillac, Sociando-Mallet, La Tour Carnet, etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec en petit verdot, naar de bodemsoorten, etc.

 6.  

   
   
   


   

Cursusdata
De cursus wordt op verzoek gegeven;
de cursusdata worden dan in overleg vastgesteld:
 

Inschrijven
Het aangeven van belangstelling of inschrijving voor deze cursus kan via info@vinootschap.nl
 
GENIET,   MAAR   DRINK   MET   MATE


Voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2014   Reageren? info@vinootschap.nl