De Vinootschap ontwikkelde en verzorgt een cursus in 5 bijeenkomsten

"De grote wijnen van de rechteroever"

Algemeen
Deze cursus besteedt aandacht aan de wijnen, de druiven, de assemblages en de vinificatie uit de appellations Pomerol, Lalande-de-Pomerol, Saint-Émilion en de satellieten Montagne Saint-Émilion, Saint Georges Saint-Émilion,Lussac Saint-Émilion, Puisseguin Saint-Émilion alsmede aan Fronsac, Canon Fronsac, Côtes de Blaye en Côtes de Bourg.
Natuurlijk komen grote bekende châteaux aan de orde maar ook wordt aandacht besteedt aan onbekende huizen.

Elke lesavond wordt systematisch aandacht besteed aan: 

Programma (globaal en onder voorbehoud)
Per cursusbijeenkomst zal, aan de hand van ca. 8 onderscheidende en dikwijls vooraanstaande tot beroemde wijnen, een deugdelijke kennismaking plaatsvinden met alle bekende, grote en kleine appellations.
Het gaat in deze cursus om rode wijnen, rosé (beperkt), droge witte wijnen en zoete witte wijnen.

De verdeling over de 5 cursusbijeenkomsten is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 1. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Pomerol'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Gazin, Feytit Clinet, La Conseillante, Petit Village, Clos René, Lagrave, Hosanna, Toulifaut, Rouget, Trotanoy etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en malbec, naar de bodemsoorten, etc.
 2. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Saint-Émilion'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als Pavie, Troplong-Mondot, Figeac, La Serre, Soutard, Cap-de-Mourlin, Berliquet, Fonroque, Laniote etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten en de bodemsoorten, etc.
 3. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst zijn de 'Satellieten van Saint-Émilion'. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar Montagne Saint-Émilion, Saint Georges Saint-Émilion, Lussac Saint-Émilion, Puisseguin Saint-Émilion . Ook aan de orde komen de druivensoorten en de bodemsoorten, etc.
 4. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst zijn 'Fronsac' en ‘Canon-Fronsac’. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als  Beausejour, Du Tertre, De la Rivière, La Croix, Toumalin, Renard, Tasta, Maseris, Villars etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten en de bodemsoorten, etc.
 5. Onderwerp van deze cursusbijeenkomst is de 'Côtes de Blaye' en ‘Côtes de Bourg’ en recenter tot ontwikkeling gekomen appellations als Cadillac, Castillon en Sainte-Foye. Aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar huizen als De Croute, Piller, Le Breuil, Mercier, De Passedieu etc. Ook aan de orde komen de druivensoorten en de bodemsoorten, etc.

 6.  

   
   
   
   
   

Cursusdata
De cursus wordt op verzoek gegeven;
de cursusdata worden dan in overleg vastgesteld: 
 

Inschrijven
Het aangeven van belangstelling of inschrijving voor deze cursus kan via info@vinootschap.nl
 
GENIET,   MAAR   DRINK   MET   MATE


Voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2014   Reageren? info@vinootschap.nl