Wijnadvies bij de vraag over rucolasalade, parmezaanse kaas etc.
Bij de Vinootschap krijgen we de meest uiteenlopende vragen.
En we weten heus niet op alles een antwoord. 
Soms weten we wel 'hèt' antwoord.
Want soms is het simpel (voor ons).
En soms komt iemand een geweldig stuk verder (door ons)
Maar soms weten we alleen maar wie het wèl weet. 
Of wáár het antwoord te vinden is (we onthouden veel en kunnen goed zoeken).

Advies is altijd maatwerk.
Het is nauwelijks bondig aan te geven waaruit ons advieswerk bestaat. 
Het is geen vast patroon, er is geen 'tool', geen vaste methode.
Als voorbeeld van waarmee we mensen helpen onderstaand een voorbeeld van de vragen dat op ons afkomt met het gegeven antwoord. 

Vraag:
Heeft u voor mij een wijnadvies bij een voorgerecht met de ingrediënten rucola, granny smith, parmezaanse kaas, olijfolie?

Antwoord/advies
Zo vers van de lever zou ik denken aan bijvoorbeeld een witte Mediterrane wijn met een stevige smaak; denk bijvoorbeeld aan een Rueda. 
Neem dan niet een van € 3,95/fles, maar ga voor die van boven de 5 euro. Héél behoorlijke Rueda's zijn voor onder een tientje te koop, de duurste kost ca. € 22,50 
Die iets duurdere heeft meer karakter en eigen smaak (door de verdejo-druif) en de goedkopere zijn gewoon vaak te dun tegenover het krachtige bitter van de rucola en het stevige van een oudere parmezaanse kaas. 
Ook kunt u denken aan een witte rioja. Ik ben bang dat veel (betaalbare) Italiaanse witte wijnen gewoon te dun zijn. 
Denk evt. aan een witte wijn uit noord/noord-oost Italië, bijvoorbeeld uit Friuli. 
Van belang is bij dit gerecht ook zeker dat de wijn niet te koud wordt geschonken; zo'n voorgerecht heeft ook gewoon 'keukentemperatuur', dus serveer de witte wijn wel 'koel', maar daarmee bedoel ik dat deze minstens al een ½ uur niet meer in de koelkast staat.

 
 
 
 
 

 

Heeft u ook een vraag? Mail naar info@vinootschap.nl

Naar boven


Voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2007   Reageren? info@vinootschap.nl